Kakaolu Islak Kek Kakaolu ıslak kek, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez bir lezzetidir. Sade kek, meyveli kek, damla çikolatalı kek gibi pek çok çeşit kek hazırlanabilirken, kakaolu ıslak kek de farklı ve zengin bir tat sunar. Çocukların özellikle sevdiği bu kek, kullanılan malzemelerle besleyici ve doyurucu bir atıştırmalık haline gelir. Kakaolu Islak Kekin Malzemeleri
Kakaolu Islak Kekin Sosu İçin Malzemeler
Kakaolu Islak Kekin Üzeri İçin
Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kaseye şeker ve yumurtaları ekleyin ve yaklaşık 7-8 dakika boyunca iyice çırpın. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Elenmiş kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Yağlanmış kare borcama kek hamurunu dökün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Bir yandan kekin sosunu hazırlayın. Tencereye süt, kakao, toz şeker ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte, şeker eriyene kadar karıştırarak sosu ısıtın. Pişen kek ılıdıktan sonra kareler şeklinde kesin ve sosu kekin üzerine dökün. (Sosu sıcak kekin üzerine dökmeyin, aksi takdirde kek kuru kalır. Hem kekin hem de sosun ılık olması önemlidir.) Kakaolu ıslak kekin üzerini Hindistan cevizi, toz fıstık veya ceviz ile süsleyerek servis tabağına alın. Afiyet olsun. |