Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek

Kakaolu Cevizli Kek, özellikle kek türleri arasında en çok tercih edilen ve hazırlanan kek çeşididir. Mükemmel lezzetine katkı sağlayan cevizin insan vücuduna sağladığı yararları saymakla bitmez. Kolayca ve hızlıca hazırlanabilen bu kek tarifini özellikle çocuklarınız ve konuklarınız için hazırlayabilirsiniz. Kakaolu cevizli kek, damakları şenlendirmenin yanı sıra mükemmel görselliği ile de gözlere hitap eder ve büyük beğeni toplar.


Bu kek, birkaç gün bekleyip bayatladığında bile dilimlenerek dilimler arasına sürülen krem şanti veya pasta kreması ile şahane bir pasta haline getirilebilir. Buzdolabında saklanmadığı durumlarda kapaklı kek kalıplarında saklandığında 2-3 gün tazeliğini koruyabilir. Kakaolu cevizli keki, aniden gelen misafirleriniz, özel günleriniz veya çocuklarınız için hazırlayarak harika bir lezzete imza atabilirsiniz.


Kakaolu Cevizli Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı elenmiş un

Kakaolu Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

Kakaolu cevizli kek hazırlığına başlarken, ilk olarak derin bir karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Bir mikser yardımıyla 7-8 dakika kadar karışımı köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Ardından iyice çırpılmış şeker ve yumurtanın üzerine 1 su bardağı süt ve sıvı yağı ilave ederek karışımı tekrar mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.


Ayrı bir kabın içine 1 su bardağı elenmiş un, 2 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin ve karışımı iyice harmanlayın. Daha sonra bu kuru karışımı çırpılmış karışımın üzerine ekleyerek 3-4 dakika daha çırpın. Kek hamurunu pürüzsüz bir kıvama getirdikten sonra 1 su bardağı dövülmüş ceviz içini ekleyin ve birkaç kez karıştırın.


Hazır hale gelen kek hamurunu tabanına yağlı kâğıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve yayın. Kekin çok daha iyi kabarmasına yardımcı olacak püf noktası ise tepsiyi 1-2 santim yukarıya kaldırarak nazik bir şekilde yere bırakmaktır. Bu işlem ile kek hamurunun hava alması sağlanarak mükemmel bir şekilde kabarması sağlanır.


Hazır hale gelen keki önceden 185 derecede ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık olarak fırının kapağını açmadan 40-45 dakika kadar pişmeye bırakın. Verilen sürenin sonunda kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin. Eğer keke batırılan kürdana hamur yapışıyorsa sıcak fırının içinde 5-10 dakika daha bekleterek kekin çekmesini sağlayın.


Ardından keki fırından alarak oda sıcaklığında bekletin ve soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyerek servise sunun.


Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri