Kakaolu Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kakaolu Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare, geleneksel Türk tatlısı lezzetiyle egzotik bir tadı harmanlamak isteyenler için ideal bir seçenektir. Osmanlı mutfağından miras kalan bir tatlıdır ve şerbetli tatlılar kategorisinde yer alır. Şerbet, kakaolu şekerpare için değişmeyen tek özellik olduğundan bazı yörelerde adı şerbetli kurabiye olarak geçer. Kalorisi ve şekeri yüksek olduğu için tek seferde en fazla 3 tane servis edilmesi önerilir. Kaymak, Maraş dondurması ve fındık-fıstık kırıntıları eşliğinde servis edilebilir. Evde kakaolu şekerpare hazırlamak için gerekli malzemeler ve tarif şu şekildedir:

Kakaolu Şekerpare Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 200 gram margarin (Tereyağı da tercih edebilirsiniz)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı toz kakao
  • 1 adet limon
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram bütün fındık içi
  • Şerbeti için; 4 su bardağı su, 3,5 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı limon suyu

Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba margarin alınır. Üzerine toz şeker ve yumurta sarıları eklenir. Limon iyice yıkandıktan sonra kabuğu ince bir şekilde rendelenir. İyice karıştırılır. Un eklenir. Üzerine kabartma tozu ve vanilya paketleri boşaltılır. Kakaonun hepsi boşaltılır. İyice karıştırılır. Üzerine 1 bardak süt ve 2 yemek kaşığı yoğurt eklenerek kıvam elde edilene kadar karıştırılır. Hamurdan bir avuç içini dolduracak kadar büyüklükte parçalar koparılır. Avuç içinde yuvarlanarak biraz bastırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Tepsi içine isteğe göre yağlı kâğıt da serebilirsiniz. Diğer parçalar için de aynı işlem yapılır. Kakaolu şekerpare hamurlarının birbirine değmemesi; piştikten ve şerbetten sonra biraz kabaracağı için aralarında en az 2 cm boşluk olmasına dikkat edilmelidir. Kakaolu şekerpare hamurlarının ortalarına bütün fındık ucu yukarı bakacak şekilde yarıya kadar batırılır. (Fındıkların kavrulmuş olması tercih edilir.) Tatlı tepsisi daha önceden ısıtılmış 190 derece fırına sürülür. Şerbet için su ve şeker kaynama noktasına kadar ısıtılır. Baklava tatlısına göre daha az kıvamlı bir şerbet ılık hale gelinceye kadar bekletilir. Fırında ortalama 30 dakika pişen kakaolu şekerpare çıkarılır ve sıcak halde ılık şerbete batırılır. Bir tur kaşıkla çevrilip çıkarılır ve başka bir tepsiye dizilir. En sonunda kalan şerbet tatlıların üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabına konulur ve soğuk olarak servis edilir. İsteğe göre üzerine fındık veya fıstık kırıntıları serpilir ve kaymak ve dondurma konulur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakao Yağı Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Yağı Tarifi ve Malzemeleri