Kakaolu Tart Tarifi Kakaolu tart yapmak, zorlu gibi görünse de, görüntüsü ve tadıyla enfes bir tatlıdır. Üzerine çeşitli meyveler eklenerek süslenen bu tart, herkes tarafından sevilmektedir. Çeşitli tatlı ve tuzlu türleri olan tartın, bugün kakaolu olanını yapacağız. Hadi başlayalım. Kakaolu Tart İçin Gerekli Malzemeler
Keki Islatmak İçin
Kreması İçin
Kakaolu Tart Tarifi Nasıl Yapılır? Kakaolu tart yapmak için öncelikle karıştırma kabının içine yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ilave ederek iyice çırpın. Daha sonra kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından yoğurt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırın. Sonrasında vanilya, un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Margarinle yağladığınız tart kalıbına harcı dökün. Hazır olan kakaolu tart harcını, 175 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kontrollü bir şekilde pişirdiğiniz kakaolu tartı fırından aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Tart tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Islatmak için süt ile kenar kısımlarını hafifçe ıslatın. Nişasta, süt, un, toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Hiç bırakmadan karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın ve içine tereyağı ile vanilyayı ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra çukur olan tart hamurunun ortasına bu enfes kremayı dökün ve her tarafına eşit bir şekilde yayın. Üzerini yeşil toz fıstık veya Hindistan cevizi kullanarak dilediğiniz gibi süsleyin. Enfes kakaolu tart servise hazırdır. Dilimleyin ve servis tabaklarına alın. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Bu tarifte yoğurt yerine süt kullanabilirsiniz. Ayrıca, tartın üzerini süslemek için meyve dilimleri de ekleyebilirsiniz. Kakaolu tartın iç kısmına damla çikolata veya ceviz parçaları ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. |