Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu kek, kek sevenlerin gözdesi bir tariftir. Çay saatlerinde pratik bir şekilde hazırlanabilecek bu keki kolayca yapacaksınız. Diğer kekleri hazırladığınız gibi bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, istediğiniz gibi kabarık lezzetli bir kek pişireceksiniz. Malzemeleri oda sıcaklığında hazırlamalı, yumurta ve toz şekeri en az 5 dakika çırpmalısınız. Kekin hamuru içine un ilave ettikten sonra, mikser yerine kaşık kullanarak karıştırmalısınız. Pişirirken fırını ilk 20 dakika boyunca açmamalı, keki kalıptan çıkarırken zorlanırsanız ters çevirip altına nemli bir bez koyabilirsiniz. Bir süre sonra kekiniz kolayca çıkacaktır. Kakaolu kekin lezzeti diğer keklere göre daha keyiflidir. Özellikle çikolata sevenler için nefis bir seçenektir. Şimdi bu lezzetli keki birlikte yapalım. Konuklarımız daha fazla sabırsızlanmasın. Hepinize kolay gelsin.

Kakaolu kek için gerekli malzemeler
  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
Kakaolu kek nasıl yapılır?

Keki yapmaya öncelikle pudra şekerini ya da toz şeker ve yumurtaları çırpmakla başlıyoruz. Bunu derin bir karıştırma kabının içinde yapın. Yaklaşık 5 dakika kadar malzemeleri çırpın. Yumurta ve şeker köpük, köpük hale gelmeli. Bundan sonra içine sıvı yağı ve sütümüzü ilave ediyoruz. Yine mikserle çırpmaya başlayın. Malzemeler iyice özdeşleşince içine vanilyayı, kakaoyu ve kabartma tozuyla karıştırdığınız unu ilave edin. Artık kek hamurunu kaşıkla karıştırın. Bu şekilde kekiniz daha güzel kabaracaktır.

Kek hamurunu hazırladığınız, bunu içini yağladığınız kek kalıbının içine dökün. Fırınınızı da 175 dereceye ayarlayarak ısıtın. Kek kalıbını içine koyarak pişirmeye başlayın. Kekiniz kakaolu olduğundan, üzerinin kızardığını kolay anlayamazsınız. Ancak yaklaşık 35 dakikada kakaolu kek pişer. Bunu anlamak için, Keke bir kürdan ya da bir bıçak batırın. Temiz çıktığı takdirde kek kıvamında pişmiş demektir. Fırını kapatarak, keki dışarı alabilirsiniz. Biraz ılındıktan sonra, demli bir çayla kakaolu kek ikramı yapabilirsiniz. Üzerine arzu ederseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kakaolu Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bonibonlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bonibonlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri