Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Kakaolu damla çikolatalı kurabiye, özellikle çocukların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kurabiye, sade yapılabildiği gibi farklı malzemeler kullanılarak da çeşitlendirilebilir. Kurabiyenin içerisine katılan her malzeme, lezzetini ve mükemmelliğini artırır. Öyle ki, ani gelen misafirinize kolaylıkla ve kısa sürede kurabiyeler hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Malzemeler
Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiyenin Yapılışı Öncelikle derin bir kâsenin içerisine oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, pudra şekerini, sıvı yağı, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hazırladığımız kurabiye hamurunu yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim ve yuvarladığımız hamurları damla çikolataya hafifçe bastırarak dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirelim. Pişen kakaolu damla çikolatalı kurabiyeleri servis tabağına alalım. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
Kakaolu damla çikolatalı kurabiye tarifi ile, mutfakta harikalar yaratabilir ve sevdiklerinize lezzetli anlar yaşatabilirsiniz. Kurabiyelerinizi sıcak çay veya kahve eşliğinde servis ederek keyifli anlar geçirebilirsiniz. |