Islak Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Islak Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kurabiye

Islak Kakaolu Kurabiye Nedir?

Islak kakaolu kurabiye, geleneksel kurabiyelerden farklı olarak nemli ve yumuşak dokusuyla öne çıkmaktadır. Genellikle kurabiyeler biraz sert ve kuru olurken, ıslak kakaolu kurabiye birçok insanın beğendiği ve tercih ettiği bir lezzet haline gelmiştir. Bu kurabiyeleri evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra, vereceğim basit tarif ile bu lezzetli kurabiyeleri hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri servis tabağınıza farklı yiyecekler veya Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyerek sunumunuzu daha çekici hale getirebilirsiniz. Ayrıca, bu kurabiyeleri soğuk tüketmeniz önemlidir. Bu nedenle, kurabiyeleri yeme zamanınızdan en az iki saat önce yapmanız gerekmektedir. Misafirlerinize veya ailenize sunmak için birkaç saat önceden hazırlayarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Islak Kakaolu Kurabiye Malzemeleri

  • Bir adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram margarin
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı kakao
  • Üç su bardağı buğday unu

Şerbet için Gerekli Malzemeler

  • Bir su bardağı su
  • Bir su bardağı şeker

Islak Kakaolu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir tencere alarak şerbeti hazırlayalım. Şerbet hazırlamak oldukça kolaydır. Bir su bardağı su ve bir su bardağı şekeri tencereye ekleyerek bol bol karıştırın. Şeker eridikten sonra karışımı ocağın orta gözünde kaynatmaya başlayın. Yaklaşık 5-6 dakika kadar kaynattıktan sonra kenara alarak ılımasını bekleyin.

Şerbet hazır olduktan sonra, ıslak kakaolu kurabiye yapımına devam edebilirsiniz. Şimdi, yağ ve şekeri bir kaba alarak iyice karıştırın. Daha sonra bir adet yumurtayı ayrı bir kapta ister el ile ister mikser yardımı ile iyice çırpın. Yumurtanın sarısı beyazına iyice karışana kadar çırpma işlemini yapın ve ardından yağı ve şeker karışımına ilave edin. Bu karışımı en az 3 dakika boyunca mikser ile çırpın.

Şimdi, diğer malzemeleri mikser ile çırparken yavaş yavaş daha önceden hazırladığınız karışıma ekleyin. Unu da ekledikten sonra mikser zorlanacağı için yoğurma işlemini elle yapın. Yoğurma işlemini bol bol yapmalısınız. Bu işlem, tüm malzemeler özleşene kadar devam etmelidir. Bu arada fırın tepsisini iyice yağlayın ve fırını ön ısıtma yapmak amacıyla 180 dereceye ayarlayın.

Son olarak, hamurdan bezeler alarak kurabiye şekli verin ve fırın tepsinize dizin. Tüm hamuru bu şekilde tepsiye dizdikten sonra tepsiyi fırına atın. Kurabiyeler kızardıktan sonra fırından alın ve soğuk şerbetin içerisine sırayla bir kez daldırarak 3 saniye bekletin. Artık ıslak kakaolu kurabiye hazır. Bu kurabiyeleri en uygun şekilde servis yaparak misafirlerinize sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Mozaik Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Mozaik Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri