Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu pandispanya keki ile evinizde dilediğiniz pasta çeşitlerini yapabilirsiniz. Örneğin çikolatalı yaş pasta, browni, ıslak kek ve çocuklarınız için puflar yapabilirsiniz. Emin olun dışarıdan hazır aldığınız pasta çeşitlerinden daha sağlıklı ve hijyenik olacaktır. En azından içine koyduğunuz malzemelerin kalitesinden eminsiniz. Siz de benim gibi sevdiklerinize gönül rahatlığıyla pasta yapmak isteyenlerdenseniz buyurun kakaolu pandispanya yapmak için mutfağa.

Kakaolu Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı veya bir kahve fincanı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao (Size fazla acı gelecekse 3 yemek kaşığı da kullanabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 Türk kahvesi fincanı un
Kakaolu Pandispanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurta ve toz şekeri derin bir kabın içerisine alıp şeker ve yumurta eriyip köpürünceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra bir fincan süt, 3-4 kaşık kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip biraz daha çırpalım. Son olarak da 4,5 kahve fincanı unu ilave edip çırptıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye veya kalıba pandispanya hamurumuzu dökelim. Önceden 160 derece ısıttığımız fırında 15 veya 20 dakika pişirelim. Fırını açmadan camından keki sık sık kontrol edin; fırını açıp kekin havayla temas etmesini sağlarsanız kabaran pandispanya kekinin geri sönmesini sağlarsınız. Yapmış olduğunuz kakaolu pandispanya ile rulo şeklinde bir pasta yapacaksanız dikdörtgen bir tepsi ile pişirmeniz de yarar var.

Ben bu malzemelerle anneannemden kalma eski bir düdüklüde pandispanya kek yapıp oğluma 4 katlı bir doğum günü pastası yaptım. Bildiğiniz gibi eski düdüklülerin öten o top başı çıkıyor ve düdüklünün ağız kısmı içe doğru değil de dışa doğru kıvrık. Aynı şekilde hazırladığım kakaolu pandispanya hamurunu her yerini sıvı yağ ile yağladığım düdüklüye koyup ocağın en küçük yerinde ve en kısık durumda 45 dakika pişirdim ve 30 dakikadan sonra spagetti makarnayı çıkardığım düdüğün deliğinden içeri sokarak kekin pişip pişmediğini kontrol ettim. 45 dakika sonra pişen pandispanya kekini düdüklünün havası kendiliğinden bitene kadar bekletip açtım ve ters çevirerek çıkardım. Çıkardığımda düdüklünün yarısına kadar pandispanya kabarmıştı. Sizlerin de elinde bu şekilde bir düdüklü var ise siz de kakaolu pandispanyayı düdüklüde yapıp çok katlı pastalar yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları
  • Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, böylece daha iyi köpürürler.
  • Kakao miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir, bu yüzden fırını sürekli kontrol edin.
  • Pandispanya kekini daha lezzetli hale getirmek için içerisine ceviz veya fındık parçaları ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kakao Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri