Kakaolu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakaolu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu portakallı kek, Portakal kokusunun mis gibi kokusu ve eşsiz lezzeti ile kakaolu portakallı kek oldukça sevilen kek çeşitleri arasında yer almaktadır. Genellikle kış aylarında tercih edilmektedir. Portakalın yaz mevsiminde bulunmaması kakaolu portakallı keki sadece kışın yememize neden olur. Kakaolu portakallı kek ilk olarak kokusu ile insanları cezbeder sonra görünümü ve sonra eşsiz lezzeti ile kendisine seven bir kitle oluşturmuştur. Kış aylarında yapılan en ideal kek çeşitleri arasında yer alan bu kekin tarifini mutlaka elinizin altında bulundurun. Özellikle ani misafir geldiğinde yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Hiç zaman almadan ocağın bir tarafına çayın altını yaktığınızda keki hazırlamaya başladığınızda kak çay pişmeden hazır olacaktır. Sizde misafirlerinize iç ısıtan ve eşsiz bir lezzete sahip olan kakaolu portakallı kek sunumu yapmak istiyorsanız işte tarifi. Tüm marifetli bayanlara denemelerini tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Kakaolu portakallı kek için gerekli olan malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tane portakal kabuğunun rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
Kakaolu portakallı kek nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisine yumurtaları kırın. Şekeri yumurtalar içerisine ilave edin ve mikserle 3 dakika kadar çırpın. Yumurta ve şeker karışımı beyaz bir renk alıp köpük, köpük olana kadar çırpın. Bu arada portakalı bol su ile iyice yıkayın ve kabuğunu ayrı bir kap içine rendeleyin. Portakalın kabuğu tamamen rendelendikten sonra suyunu sıkarak bir bardak içinde bekletin. Mikserle çırpılmış olan şeker ve yumurtanın içine sıvı yağ ve sütü ekleyin. Biraz çırptıktan sonra portakal kabuğu rendesini ve portakal suyunu ilave edin. Son olarak kakao, kabartma tozu ve unu ekleyin. Unu eklerken yavaş yavaş ilave edin. Hamur kek hamuru kıvamı alınca un eklemeyi durdurarak 2-3 dakika daha pürüzsüz bir hamur olması için mikserle çırpın. Kek kalıbını yanınıza alın ve dibini 2 çay kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Yağı kek kalıbının her yerine yayın ki kek pişerken kalıba yapışmasın. Kek hamurunu dibi yağlanmış kek kalıbı içerisine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Ara ara fırının kapağını açmadan pişip pişmediğini kontrol edin. Yaklaşık 25 dakika sonra bir kürdan yardımı ile keki kontrol ederek fırından çıkarın. Kakaolu portakallı keki biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kakaolu Portakallı Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kakao Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Eti Kakaolu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Eti Kakaolu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarçınlı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Top Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Top Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6