Kakaolu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kakaolu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Portakallı Kek

Kakaolu portakallı kek, portakal kokusunun ferahlatıcı aroması ve kakao ile birleşen eşsiz lezzeti ile oldukça sevilen kek çeşitleri arasında yer almaktadır. Genellikle kış aylarında tercih edilmesinin nedeni, portakalın bu mevsimde daha yaygın olmasıdır. Kakaolu portakallı kek, ilk olarak kokusuyla insanları cezbeder, ardından görünümü ve nihayetinde eşsiz lezzeti ile kendine hayran bırakır. Bu kek, kış aylarında yapılan en ideal kek çeşitleri arasında yer almakta olup, tarifini mutlaka elinizin altında bulundurmanız önerilir. Özellikle ani misafir geldiğinde yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Çay demlenirken kekinizi hazırlayarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Misafirlerinize iç ısıtan ve eşsiz bir lezzete sahip olan kakaolu portakallı kek sunumu yapmak istiyorsanız, işte tarifi. Tüm marifetli bayanlara denemelerini tavsiye ederiz.

Kakaolu Portakallı Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tane portakal kabuğunun rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Kakaolu Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisine yumurtaları kırın. Şekeri yumurtaların içerisine ilave edin ve mikserle 3 dakika kadar çırpın. Yumurta ve şeker karışımı beyaz bir renk alıp köpük köpük olana kadar çırpın. Bu arada portakalı bol su ile iyice yıkayın ve kabuğunu ayrı bir kap içine rendeleyin. Portakalın kabuğu tamamen rendelendikten sonra suyunu sıkarak bir bardak içinde bekletin. Mikserle çırpılmış olan şeker ve yumurtanın içine sıvı yağ ve sütü ekleyin. Biraz çırptıktan sonra portakal kabuğu rendesini ve portakal suyunu ilave edin. Son olarak kakao, kabartma tozu ve unu ekleyin. Unu eklerken yavaş yavaş ilave edin. Hamur kek hamuru kıvamı alınca un eklemeyi durdurarak 2-3 dakika daha pürüzsüz bir hamur olması için mikserle çırpın.

Kek kalıbını yanınıza alın ve dibini 2 çay kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Yağı kek kalıbının her yerine yayın ki kek pişerken kalıba yapışmasın. Kek hamurunu dibi yağlanmış kek kalıbı içerisine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Ara ara fırının kapağını açmadan pişip pişmediğini kontrol edin. Yaklaşık 25 dakika sonra bir kürdan yardımı ile keki kontrol ederek fırından çıkarın. Kakaolu portakallı keki biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Top Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Top Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri