Kakaolu Top Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kakaolu Top Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Top

Kakaolu top, küçük toplar şeklinde hazırlanan ve kakao ile yapılan oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Kolay yapımıyla bilinen ve herkes tarafından çok sevilen kakaolu toplar, özellikle çocuklar için harika bir tariftir. Görsel sunumu ile de dikkat çeken bu lezzetli toplar, içindeki krem şanti dolgusu ile daha da lezzetli ve kıvamlı hale gelmektedir. Fazla zaman harcamadan 20 dakikada hazırlanabilen bu enfes toplar, oldukça pratik ve kolay tariflerin başında gelmektedir. Fırın kullanılmadan ve pişirilmeden yapılan bu tatlı, hem hafif bir lezzete sahiptir hem de basit bir tarif olduğu için oldukça avantajlıdır. İşte bu kadar lezzetli, kolay ve basit olan kakaolu topların yapımını birlikte inceleyelim:

Gerekli Malzemeler

  • 300 gram kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 buçuk çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gram margarin
  • Bir miktar Hindistan cevizi
  • Bir paket vanilyalı krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Kakaolu Topların Yapılışı

Öncelikle pötibör bisküviler, karıştırıcı yardımı ile toz haline gelinceye kadar ezilir. Daha sonra toz haline gelen bisküvilerin içine süt konulur ve bir süre karıştırılır. Diğer taraftan, margarin bir tava içinde eritilir ve bisküvilerin içine eklenir. Bu karışım, hamur haline getirilmek için yoğrulmaya başlanır. Ardından hamurun içine kakao ve toz şeker de eklenerek tüm malzemeler iyice yoğurulur. Tamamen birleştikten sonra hamur, bir köşede dinlenmeye bırakılırken diğer tarafta iç dolgusu için krem şanti hazırlanır.

Bir kabın içine krem şanti ve süt koyularak bir mikser yardımı ile köpük haline gelene kadar çırpılır. Artık kakaolu toplarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Daha önceden hazırladığınız kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopararak elinizde yuvarlamaya başlayın. Daha sonra içli köfte açar gibi kakaolu hamurun içini açın ve içine bir miktar vanilyalı krem şanti koyarak ağzını kapatın. Geniş bir kabın içine koymuş olduğunuz Hindistan cevizine, içi krem şanti dolgulu olan kakaolu topları bulayarak her yerini kaplayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayarak bir borcam içine dizin ve yaklaşık olarak bir saat boyunca buzdolabında bekletin. Tüm bu işlemlerden sonra artık kakaolu toplarınız servis edilmeye ve yenilmeye hazır hale gelmiş demektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni