Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu pasta, özellikle çocukların asla hayır diyemeyeceği bir pasta tarifidir. Özel günler içinde mükemmel bir tercih olan kakaolu pasta malzemeleri her evde bulunabilecek malzemelerdir. Ayrıca yapımı da çok kolay olan pasta, özel günlerde, doğum günlerinde, yıl başında, sevgililer gününde tercih edilebilir. Büyük küçük herkesin beğenerek tüketeceği kakaolu pasta yapılışına hep beraber bakalım.

Kakaolu pasta için gerekli malzemeler
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 1 ufak paket kakao
Kreması için.
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Muz
Üzeri için
  • Meyve parçacıkları, damla çikolata ve pasta şekeri
Kakaolu pasta nasıl yapılır?

Karıştırma kabına toz şeker ve yumurta eklenerek, köpük, köpük olana kadar çırpılır. Üzerine süt, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra kakao ve yavaş yavaş un eklenir. Homojen bir şekilde çırpılarak pastanın kek hamuru hazırlanır. Hamur kıvam aldıktan sonra kelepçeli kek kalıbı yağlanır ve hazırlanan hamur kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verilir.

Kakaolu pasta kreması için, süt orta boy tencerenin içine alınır. Üzerine yumurta sarısı, toz şeker, kakao, un ve nişasta eklenip önce hepsi çırpılır. Daha sonra ocağa alınarak muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılır. Muhallebinin altı söndürülmeden hemen önce tereyağı eklenir ve karıştırılır. Tereyağı bu şekilde sonradan eklenirse muhallebinin görünümü daha parlak ve lezzeti daha hoş oluyor. Fırına atılan pasta kekinin pişip pişmediği bir kürdan yardımıyla kontrol edildikten sonra, pişen kek fırından alınır. Kek bir süre soğuduktan sonra bir ip ya da bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan kremanın yarısı kesilen parçanın birinin üzerine dökülüp, her tarafına eşit şekilde yayılır. Muz ince ince dilimlenerek muhallebi üzerine yerleştirilir. Diğer parça üzerine kapatılıp, arta kalan muhallebiyle üzeri tamamen kaplanır. Damla çikolata, pasta şekeri ve tercihe göre meyve parçacıklarıyla pastanın üzeri süslenerek, pasta dinlenmesi için buzdolabına alınır. Buzdolabında en az 2 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servise sunulur.

Kakaolu Pasta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6