Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta

Kakaolu pasta, özellikle çocukların asla hayır diyemeyeceği bir pasta tarifidir. Özel günler için mükemmel bir tercih olan kakaolu pasta, malzemeleri ile her evde kolaylıkla bulunabilir. Ayrıca yapımı da oldukça kolay olan bu pasta, doğum günleri, yılbaşı, sevgililer günü gibi özel günlerde tercih edilebilir. Büyük küçük herkesin beğenerek tüketeceği kakaolu pasta yapılışına hep beraber bakalım.

Gerekli Malzemeler

Kek için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 ufak paket kakao
Krema için:
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Muz
Üzeri için:
  • Meyve parçacıkları, damla çikolata ve pasta şekeri

Kakaolu Pasta Nasıl Yapılır?

Kek Hazırlığı

Karıştırma kabına toz şeker ve yumurta eklenerek, köpük köpük olana kadar çırpılır. Üzerine süt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra kakao ve yavaş yavaş un eklenir. Homojen bir şekilde çırpılarak pastanın kek hamuru hazırlanır. Hamur kıvam aldıktan sonra kelepçeli kek kalıbı yağlanır ve hazırlanan hamur kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir.

Krema Hazırlığı

Kakaolu pasta kreması için, süt orta boy tencerenin içine alınır. Üzerine yumurta sarısı, toz şeker, kakao, un ve nişasta eklenip önce hepsi çırpılır. Daha sonra ocağa alınarak muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılır. Muhallebinin altı söndürülmeden hemen önce tereyağı eklenir ve karıştırılır. Tereyağı bu şekilde sonradan eklenirse muhallebinin görünümü daha parlak ve lezzeti daha hoş olur. Fırına atılan pasta kekinin pişip pişmediği bir kürdan yardımıyla kontrol edildikten sonra, pişen kek fırından alınır. Kek bir süre soğuduktan sonra bir ip ya da bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan kremanın yarısı kesilen parçanın birinin üzerine dökülüp, her tarafına eşit şekilde yayılır. Muz ince ince dilimlenerek muhallebi üzerine yerleştirilir. Diğer parça üzerine kapatılıp, arta kalan muhallebiyle üzeri tamamen kaplanır. Damla çikolata, pasta şekeri ve tercihe göre meyve parçacıklarıyla pastanın üzeri süslenerek, pasta dinlenmesi için buzdolabına alınır. Buzdolabında en az 2 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servise sunulur.

Ekstra Bilgiler

Kakaolu pastanın daha lezzetli ve nemli olmasını isterseniz, kekin her iki katmanına da süt veya meyve suyu ile hafifçe ıslatabilirsiniz. Ayrıca, kremaya farklı aroma ve lezzetler katmak için fındık, ceviz veya hindistancevizi gibi çeşitli malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu tür küçük dokunuşlar pastanızın lezzetini daha da artıracaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Yağı Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Yağı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri