Kakaolu Havuçlu Kek Kakaolu havuçlu kek, lezzeti ve kolay yapımı ile dikkat çeken bir tariftir. İçerdiği havuç sayesinde besleyici ve sağlıklıdır. Havuç, kanı temizler, tansiyonu düzenler, kötü kolesterolü düşürür ve iyi kolesterolü yükseltir. Ayrıca yaşlanmayı önler ve göz sağlığına faydalıdır. Ağızdaki bakterileri temizleyerek diş sağlığını korur ve düzenli tüketildiğinde mide ülserine karşı koruma sağlar. Havuç, bu keki çocuklarınız için de gönül rahatlığıyla tercih etmenizi sağlar. Misafirleriniz de bu lezzeti çok sevecektir. Özellikle televizyon izlerken ve çayın yanında harika bir atıştırmalık olacaktır. Kakaolu havuçlu kek, hem görünümü hem de tadı ile sofralarınıza renk katacaktır. Kakaolu Havuçlu Kekin Malzemeleri
Kakaolu Havuçlu Kek Nasıl Yapılır? İlk olarak, bir kabın içine toz şekeri ve yumurtaları koyun. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar iyice çırpın. Ardından kabın içine eritilmiş tereyağını da ilave edin ve karıştırın. Daha sonra rendelenmiş elmayı, rendelenmiş havucu, cevizi, kakaoyu, tarçını ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın. Son olarak kabartma tozunu ve unu ilave edin ve tahta kaşıkla fazla hırpalamadan yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kekin içinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. İçinin piştiğinden emin olduktan sonra keki ılıması için bekletin. Ilındıktan sonra keki istediğiniz şekilde servis tabağına yerleştirebilirsiniz. Kekin üzerine ceviz veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz. Bu ekstra dokunuşlar keke farklı bir lezzet katacaktır. Afiyet olsun. |