Kakaolu Sos Yapımı Kakaolu sos, kakao severler için özellikle kek, kurabiye, yaş pasta yapımında kullanılan ve lezzetiyle tatlıları süsleyen vazgeçilmez bir sos türüdür. Hem lezzeti hem de sunumuyla göz dolduran kakaolu sosun yapımı oldukça basittir. Kakaolu Sos Malzemeleri
Kakaolu Sos Nasıl Yapılır? Malzemelerin tamamını küçük bir tencereye koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağa alarak düşük ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başladığında (bir iki kere fokurdaması yeterli olacaktır), tencereyi ocaktan alın. Sosun üzerinde kaymak oluşmaması için ara ara karıştırarak soğutun. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz; dört yemek kaşığı şeker daha az tatlı bir sos elde etmenizi sağlarken, beş yemek kaşığı şekerle normal tatlılıkta bir sos elde edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Kakaolu sosunuzu daha yoğun bir kıvamda isterseniz, mısır nişastası miktarını bir buçuk yemek kaşığına çıkarabilirsiniz. Sosunuzu daha çikolatalı bir tat elde etmek için bir yemek kaşığı bitter çikolata ekleyebilirsiniz. Kakaolu sosu, dondurma, pancake veya waffle üzerine de dökerek farklı tatlılarda kullanabilirsiniz. Sosunuzu saklamak isterseniz, buzdolabında hava almayan bir kapta yaklaşık bir hafta boyunca tazeliğini koruyabilirsiniz. Afiyet olsun. |