Kakaolu Sarma Kakaolu sarma, genellikle muhallebi ile bisküvinin birleşiminden oluşan muhteşem bir tatlıdır. Hazırlanan muhallebinin altına serilen bisküvi ve arasına konulan krem şanti ile oldukça lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Çocuklar tarafından en çok beğenilen tatlı çeşitlerinden biridir. Ayrıca çay ve kahvenin yanında sunulacak en güzel ikramlardan biridir. Yapımı oldukça basit ve kolay malzemelerle kakaolu sarmayı siz de mutlaka denemelisiniz. Kakaolu Sarmanın Malzemesi
Kakaolu Sarmanın İçi İçin
Kakaolu Sarmanın Üzerini Süslemek İçin
Kakaolu Sarma Nasıl Yapılır? Derin bir tencerenin içerisine süt, şeker, kakao ve unu ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Orta dereceli ateşte kıvam alana dek muhallebiyi pişirelim. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alalım, margarini ve vanilyayı ilave ederek karıştıralım. Daha sonra dikdörtgen bir tepsinin içine dökerek soğumaya bırakalım. Muhallebi soğuduktan sonra arasına hazırladığınız krem şantiyi sürerek yayalım. Muhallebiyi servis yaparken dilimleyip şeritler halinde saralım ve servis tabağına alalım. Kakaolu sarmanın üzerini toz fıstık ve Hindistan cevizi serpelim, damla çikolataları da ekleyerek servise hazırlayalım. Afiyet olsun. |