Bitter Kakao Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Bitter Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Kakao

Bitter kakao, çikolata üretiminde ve çeşitli tatlıların yapımında yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Çikolatanın içerdiği yağlar, diğer yağlar gibi kalorilidir ve aşırı tüketimi kilo artışına neden olabilir. Ancak, bitter çikolata sağlık açısından faydalı yağlar içerir. Düşük glikoz içeriği sayesinde kan şekerini dengeler ve metabolizmayı hızlandırır. Bu özellikleri ile obezite ve diyabet riskini azaltır.

Bitter çikolatanın özellikle gençler arasında popüler olmasının sebeplerinden biri, ruh haline olumlu etkiler yapmasıdır. Bu durum, bilimsel çalışmalarla da desteklenmiştir. MR çekiminden kısa süre önce kakaolu içecek tüketen bireylerde yapılan bir araştırma, bitter kakaonun beyin fonksiyonlarını artırdığını göstermiştir. Bitter çikolatanın acılığı arttıkça, sağlık açısından faydaları da artar. Sıkı bir çikolata tüketicisiyseniz, acı veya bitter çikolataya alışmanız oldukça kolay olacaktır. Doğum günlerinde ve diğer kutlamalarda da sıkça tercih edilir.

Bitter Kakao Malzemeleri

  • 150 gr. kakao yağı
  • 75 gr. pudra şekeri (1 çay bardağından biraz daha az)
  • 6 yemek kaşığı kakao

Bitter Kakao Nasıl Yapılır?

Kakao yağını eritin, üzerine pudra şekerini ilave edin ve kakaoyu ekledikten sonra hızlıca çırpın. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar devam edin ve ardından ocağı kapatın. İstediğiniz kalınlığa uygun bir kabın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı üzerine dökün. Buzdolabında donmaya bırakın. Donduktan sonra parçalara ayırıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf Noktaları

Çikolatanın kullanacağınız iç malzemenin (yemiş, meyve vb.) üzerinden ya da kalıplardan akıp gitmemesi için en az %70 kakao yağı içeren çikolata kullanmanız gerekir ve paket çikolatalar genellikle bu oranı korumaz. Kullanacağınız çikolatanın ısısını çok iyi dengelemeniz önemlidir. Çikolatayı eritip, soğutup tekrar ısıtma işlemini yapmalısınız ve bu işlem "temperleme" olarak adlandırılır. Temperlenmemiş çikolata kullanırsanız üzerinde gri tonlarda çizgiler oluşabilir, çikolatanız mat bir görünüm kazanır ve yediğinizde ağzınızda kum gibi bir tat bırakır. Temperlenmiş bir çikolata ise parlak bir görünümde olur ve yediğinizde ağzınızda hoş bir tat bırakır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakao Tozu Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Tozu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri