Kakaolu Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu pudingli kek, çay saatlerinin lezzetini artıran pratik bir tatlıdır. Yumuşak dokusu ve kakaolu pudingle zenginleştirilmiş üst katmanı sayesinde herkesin beğenisini kazanır. Misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir tercih! Tarifi kolayca uygulayarak evde deneyebilirsiniz.
Kakaolu Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri
07 Eylül 2024

Kakaolu Pudingli Kek


Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan keklerimize farklı lezzetler katmak için çeşitli süslemeler, kremalar ve meyveler kullanırız. Bugün, kakaolu pudingli kek tarifi ile çay saatlerinize yeni bir tat katmak istiyorum. Daha önce bir arkadaşımda denemiştim ve harika olduğunu düşündüğüm bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Denemenizi tavsiye ederim.

Kakaolu Pudingli Kek Malzemeleri


  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 yemek kaşığı kakao

Üzeri İçin


  • 4 su bardağı süt
  • 2 paket kakaolu puding

Keki Islatmak İçin

  • 1 su bardağı süt

Kakaolu Pudingli Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak keki hazırlamakla başlayacağız. Bir çırpma kabına şeker ve yumurtaları kırarak bir mikser yardımı ile yumurtalar beyazlayıp şeker iyice eriyene kadar çırpınız. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyerek bir dakika daha çırpınız. Ardından un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek iyice karıştırınız. Hazırladığınız kek hamurunu orta boy bir borcama dökerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.

Keki fırından aldıktan 5 dakika sonra, üzerini ıslatmak için hazırladığınız bir bardak süt ile ıslatınız. Üzeri için 4 su bardağı süt ile 2 paket kakaolu pudingi pişirin ve kekin üzerine dökerek yayın. Soğumasını bekleyin ve daha sonra buzdolabına koyunuz. Kakaolu pudingli kek buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak servis yapmadan önce üzerine Hindistan cevizi serpebilir veya başka bir süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Turre 04 Ağustos 2024 Pazar

Arkadaşlar, bu tarifte yer alan keki fırından aldıktan 5 dakika sonra üzerini sütle ıslatın adımını uygularken kek yeterince soğumadan sütü dökersem bir sorun olur mu? Deneyen var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Turre,

Keki fırından aldıktan sonra üzerine süt dökmek için kekin biraz ılımasını beklemek en iyisi olur. Kek çok sıcakken süt dökerseniz, süt buharlaşabilir ve kekin dokusu istediğiniz gibi olmayabilir. Genellikle 5-10 dakika beklemek yeterli olacaktır. Böylece süt, kek tarafından daha iyi emilir ve lezzeti daha yoğun olur. Deneyen arkadaşlar da genelde bu yöntemi öneriyor. Umarım tarifiniz harika olur! Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Evde Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri
Evde Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri