Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yumuşak Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların genç kızken denedikleri ilk tariftir. Hepimizin 5 çaylarının vazgeçilmezidir. Çikolatalısı, limonlusu, kremalısı, v. S. Benim sürekli yaptığım herkesin de beğenerek yediği bir tarifi paylaşmak istiyorum. Şimdiden kolay gelsin.

Kakaolu yumuşak kek için gereken malzemeler
  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı kadar süt ve yoğurt karışımı,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik Ayçiçek yağı,
  • 3 çorba kaşığı kakao,
  • 80 gr. Bitter çikolata,
  • 1,5 paket kabartma tozu,
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık içi,
  • 1 paket vanilya,
  • Aldığı kadar un.
  • Bol miktarda susam
Kakaolu Yumuşak Kek Nasıl Yapılır?

Birkaç saat öncesinden buzdolabından çıkardığımız yumurtaları karıştırma kabına kırılarak üzerine toz şeker ilave edilir ve derin bir kap içerisinde mikser yardımıyla çırpılır. Bu işlemi malzemeler köpük, köpük olana kadar devam edilir. Üzerine sıvı yağ ve süt-yoğurt karışımı ilave edilerek sıvı malzemeler birbirleriyle karıştırılır. Sadece yoğurt kullanmak keki çok yumuşak yapar dağılmaktan yiyemezsiniz. Sadece süt ise sert olmasına neden olur. Keke çörek görüntüsü verir. Hangi tarz kek seviyorsanız bardağı o ölçüye göre oranlayıp 1 su bardağına tamamlayın. Elde edilen karışıma, vanilya, kakao, fındık içi eklenir ve el yardımıyla çırpılır. Daha sonra un elenip mikser yardımıyla kıvamlı hale getirilene kadar çırpılır. Kekin hamurunun kaşığı kaldırınca kıvamlı akışkan şekilde akması önemlidir. En son olarak üzerine kabarma tozu elenir ve bitter çikolata bıçakla ufaltılarak içine katılır. Kabartma tozunu koyduktan sonra çok karıştırılmaz ise daha iyi kabarır.

Kek kalıbınızı fırça yardımıyla kuru yer kalmayana kadar iyice yağlanır ve kalıba bol miktarda susam dökülür. Susam hem lezzet katacak hem de kekin kalıptan kolay ayrılmasını sağlayacaktır. Ortadaki deliğin etrafına da iyice dökün. Bu işlemi kekin hamuruna kabartma tozunu ilave etmeden önce yaparsanız kek hamurunuzun bekleyerek çürümesini önlemiş olursunuz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika boyunca kadar pişirilir. Pişme süresi boyunca fırın kapağını açmamaya özen gösterin. Piştikten sonra fırın kapağını biraz aralayıp 10 dakika içinde beklettikten sonra (Kabarıklığı inmesin diye) kakaolu yumuşak keki fırından çıkartarak soğumaya bırakın, Soğuduktan sonra ise dağılmadan kalıptan çıkartın ve iyice soğuduğuna emin olunca dilimleyin. Erken dilimlerseniz dağılır.

Kakaolu yumuşak kek, yapımı hem çok kolay hem de kesinlikle tutan bir tariftir. Yıllardır bu ölçü ile yaparım. Tüm bayanlarında yararlanmasını isterim. Hanımlar şimdiden hepinize afiyet olsun.

Kakaolu Yumuşak Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri