Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kakaolu Kek

Elmalı Kakaolu Kek, özellikle misafir geldiğinde hızlıca hazırlanan ve herkesin beğenisini kazanan bir tariftir. Yapımı oldukça kolay ve malzemeleri de genellikle her evde bulunur. Kek, mutfakta yeni olanların bile ilk denemeleri arasında yer alır. Kekin birçok çeşidi vardır; limonlu, sade, tarçınlı, üzümlü gibi. Ancak meyveler arasında en çok yakışanı elmadır. Elmanın ekşi ve tatlı aroması keke farklı ve hoş bir lezzet katar. Herkesin severek tükettiği bu tarif, bazı püf noktaları bilindiğinde daha da lezzetli hale gelir.

Kakaolu Elmalı Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 9 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet büyük boy soyulmuş elma rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 küçük paket kakao
  • Üzeri için: Pudra şekeri

Kakaolu Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Bu tarifte öncelikle yumurtaları köpürene kadar çırpın. Kekin ilk püf noktası budur. Daha sonra şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin. Kabın içine sıvı malzemeleri, yani sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin ve çırpın. Ardından elek yardımıyla unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyin. Bir diğer püf noktası ise bu eleme işlemidir. Bu malzemeleri kek yaparken elerseniz kekiniz pişerken daha güzel kabarır. Kek hamurunu boza kıvamına gelene kadar çırpın. Son olarak rendelenmiş elmayı ekleyin ve biraz daha çırpın. Daha sonra kare veya borcam kek kalıbını margarin veya sıvı yağ ile yağlayıp unlayın. Eğer kalıba un fazla gelirse kalıbı ters çevirip vurarak fazla unu atabilirsiniz. Kek harcını kalıba dökün ve her yere eşit gelecek şekilde yaydırın. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Son püf nokta ise kek pişerken fırının kapağını sürekli açmamaktır. Açarsanız kekiniz kabarmaz. Kabarsa bile fırının kapağını açtığınız için söner. Fırının kapağını kek kokusu gelene kadar açmayın. Koku geldikten sonra kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer keki fırında çok bekletirseniz kekiniz kurur. Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine elek yardımıyla pudra şekeri eleyin. Kekin ılıdığından emin olduktan sonra pudra şekeri serpin. Çünkü kek sıcak olursa pudra şekeri erir. Diğer keklerden farkı ise bu kekin nemli bir kek olmasıdır. Yediğinizde de anlarsınız; daha lezzetli bir kek tarifidir. Kakaolu Elmalı Kek tarifiniz servise hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sodalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri