Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Elmalı Kek, kek bayanların misafir gelince kolay yaptıkları bir tariftir. Yapımı kolay malzemesi az bir tariftir. Her genç kızın yaptığı ilk tarif kektir. Kekin birçok çeşidi vardır. Limonlu, sade, tarçınlı, üzümlü gibi. Ancak meyveler içinde en çok yakışanı kek de elmadır. Elmanın hem ekşi hem de tatlı bir aroması olduğundan dolayı keke farklı bir lezzet verir. Herkesin severek yiyeceği bir tariftir. Tabi püf noktaları biliyorsanız güzel olacaktır.

Kakaolu Elmalı Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 adet yumurta
  • 9 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet büyük boy soyulmuş elma rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 küçük paket kakao
  • Üzeri İçin: Pudra şekeri
Kakaolu Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Bu tarifte ilk önce yumurtaları köpürene kadar çıkarın. Kekin ilk püf noktası budur. Daha sonra şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin. Kabın içine sıvı malzemeleri yani sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin ve çırpın. Ardından elek yardımı ile unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyin. Diğer bir püf noktası ise bu eleme işlemidir. Bu malzemeleri kek yaparken elerseniz eğer kekiniz pişerken daha güzel kabarır. Kek hamurunu boza kıvamına gelene kadar çırpın. Son olarak rendelenmiş elmayı ekleyin. Biraz daha çırpın. Daha sonra kare veya borcam kek kalıbını margarin veya sıvı yağ işle yağlayıp unlayın. Eğer kalıba un fazla gelirse kalıbı ters çevirip vurdurarak fazla unu attırabilirsiniz. Kek harcını kalıba dökün ve her yere eşit gelecek dökün. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Son püf nokta ise kek pişerken fırının kapağı sürekli açılmaz. Açarsanız eğer kekiniz kabarmaz. Kabarsa da fırının kapağını açtığınız içim söner. Fırının kapağını kek kokusu gelene kadar açmayın. Koku geldikten sonra kürdan yardımı ile kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Eğer keki fırında çok bekletirseniz kekiniz kurur. Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine elek yardımı ile pudra şekeri eleyin. Kekin ılıdığından emin olduktan sonra eleyin. Çünkü kek sıcak olursa eğer pudra şekeri erir. Diğer keklerden farkı ise bu kek nemli bir kek olur. Yediğinizde de anlarsınız daha lezzetli bir kek tarifidir. Kakaolu Elmalı Kek tarifiniz servise hazır.

Afiyet olsun.

Elmalı Kakaolu Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kakao Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kakao Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kakaolu Serbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Serbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalıpta Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri