Kakaolu Bonibonlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kakaolu Bonibonlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bonibonlu Kurabiye

Kakaolu bonibonlu kurabiye, bilhassa çocukların ilk gördüklerinde akıllarından hiç çıkmayacak özellikte olan bu tarifi onlara güzel bir sürpriz yapmak istediğinizde deneyebilirsiniz.

Çocuğunuz abur cubur gıdaları çok seviyorsa, onlara bonibonlu kurabiyeler hazırlayarak dışarıdan beslenmelerini de önleyebilirsiniz. Aynı zamanda doğum günü partileri için farklı ikramlar hazırlamak isterseniz bu tarif sizin için ideal olabilir. Hem görüntüsü hem de lezzeti bakımından oldukça güzel olan bu kurabiye tarifini denemenizi tavsiye ederiz. Hazırlanması da son derece pratik olup saatlerce hamurunu yoğurmaya gerek yok. Meşakkatsiz ama oldukça lezzetli olan bu tarifi denemek isterseniz, buyurun malzemeler ve hazırlanışı.

Kakaolu Bonibonlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram kakao
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 çay bardağı toz şeker veya esmer şeker
  • 1,5 bardak un (Az gelirse ilave edebilirsiniz)
  • 2 kutu bonibon (Üzeri için)

Kakaolu Bonibonlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle, toz şekeri derin bir kabın içerisine ilave ederek başlayın. Üzerine bir tane yumurta ekleyin ve mikser ile beş dakika kadar çırpın. Köpük kıvamına gelmiş olan karışımın üzerine, benmari usulü eritilmiş 50 gram çikolatayı ilave edin. Ardından, tereyağını da aynı şekilde eritin ve karışımın üzerine ekleyip tekrar çırpın. Birkaç dakika çırpılmış olan karışımın üzerine ilave edeceğiniz kuru malzemeleri ayrı bir kâsenin içerisine alıp karıştırın. Bütün malzemeleri ilave edilmiş olan kurabiye hamurunu eliniz ile yoğurun ve ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur olmasına özen gösterin.

İstenilen kıvama gelmiş olan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp bir tabağın içerisine alın. Diğer taraftan, fırın pişirme tepsisinin içerisine yağlı bir kâğıt serin veya sıvı yağ ile yağlayın. Ceviz iriliğinde olan bezelerden bir tanesini alıp avuç içinizde yuvarlayın ve tepsiye hafif şekilde bastırarak yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.

İki kutu bonibonu bir tabağın içerisine alın ve kurabiyelerin üzerine gerek yassı gerek dik şekilde batırın. Bu aşamada, bonibonları yassı olarak yerleştirebilirsiniz. Göz zevkinize göre renkli bonibonları kurabiye hamuruna yerleştirin ve tepsiyi 180 derecelik fırına gönderin. Fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar kurabiyeleri pişirin ve çok fazla kurumamasına dikkat edin. Fazla fırında bekletilirse sert olur ve lezzeti kaçar. Bu nedenle verilen süre kurabiyelerin pişmesi için yeterli olacaktır. 15 dakika sonra kurabiyeleri kontrol edin ve yumuşak ama ağızda dağılacak nitelikte olmuşsa fırından alın. Kurabiyeleri birkaç dakika tepside dinlendirin ve ardından tepsiden alıp sunum yapın. Kurabiyeler sıcakken tepsiden alırsanız dağılabilir. Bu yüzden dinlenmeleri önemlidir. Dinlenmiş olan kurabiyeleri servis tabaklarına alın ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri