Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Damla çikolatalı kakaolu kek, çikolata tutkunları için oldukça pratik, yapımı kolay ve malzemeleri her evde bulunabilecek bir kek çeşididir. Çikolata krizi anında yanınızda isteyebileceğiniz lezzetli bir kek olup, misafirleriniz için beş çayına da çok uygun bir tariftir. Gerekli Malzemeler
Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle kekimizi yapacağımız geniş bir kap seçiyoruz. 3 adet yumurtamızı bu kabın içine kırıyoruz. Daha sonra 1 bardak toz şekerimizi kırdığımız yumurtaların üzerine ekleyip bir süre boyunca sadece bu ikisini güzelce çırpıyoruz. Çırpma işlemini homojen, beyaz bir karışım elde edene kadar sürdürüyoruz. Bu süre yaklaşık 10 dakikadır. Bu kadar çırpmamızın nedeni hem kekin daha güzel kabarması hem de şekerin güzelce çözünmesi içindir. Homojen bir karışım elde ettikten sonra 1 su bardağı sütü ve 1 su bardağı sıvı yağı da karışıma ekleyip bir güzel çırpmaya devam ediyoruz. İyi bir şekilde harmanlandıktan sonra 1 paket kakaoyu karışıma ilave edip karıştırıyoruz. Kakao da iyice karıştıktan sonra bir miktar un ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Güzel kıvamı olan bir kek karışımı elde ettikten sonra yarım su bardağı kadar (dilerseniz daha fazla ya da az tercih edebilirsiniz) damla çikolatayı da ekleyip damla çikolataların homojen bir biçimde yayılmasını sağlıyoruz. Kek karışımımız damla çikolatalar da karıştıktan sonra hazır hale gelecektir. Kek kalıbının içini kek piştikten sonra daha kolay çıkması ve kalıba yapışmaması için ince bir şekilde güzelce yağlıyoruz. Yağladığımız kalıbın içine kek karışımımızı döküyoruz ve daha önceden ısıttığımız fırınımızda 200 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz. 20-25 dakika sonra damla çikolatalı kakaolu kekimiz hazır olacaktır. Afiyet olsun. |