Kremalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kremalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kakaolu Kek, hafif lezzetli ve oldukça da pratik bir kek tarifidir. 5 çaylarını boş geçirmek istemediğiniz zamanlarda hemen yapıp komşu ve arkadaşlarınızla birlikte hoş sohbetler geçirebilirsiniz. Kremalı kakaolu kek tarifini özellikle çocuklar çok seviyor. Altın günlerinde ve özel davetlerinizde eksik edemeyeceğiz kolay ve lezzetlidir. Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatan bir tat alacaksınız. Bol kremalı ve kakaolu bir kek kadınların tatlı krizlerinde bir kurtarıcı olacaktır. Hemen bu tarifi bir yere yazın ve hiç zaman kaybetmeden hemen yapın.

Kremalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler 
  • 2 adet yumurta
  • Bir su bardağından bir parmak az toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir su bardağı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
Islatmak için 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
Kreması için 
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 mililitre sıvı krema
  • 1 çay bardağı un
Üzerini süslemek için
  • Kakao
Kremalı Kakaolu Kek Tarifinin Yapılışı 

Öncelikle keki yapmak için derin ve geniş bir kap alın ve içine yumurtaları kırın ve üzerine şekeri ilave edin ve yaklaşık olarak 7-8 dakika kadar iyice çırparak kar beyaz haline gelinceye kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve sütü de koyup karıştırmaya devam edin ardından unu, kabartma tozu ve vanilyayı elemek için bir süzgeç alın ve bu süzgeçten eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın. Son olarak ise kakaoyu koyup karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine kekin harcını dökün. Ben bu tarifte yuvarlak bir borcama kullandım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Ama fırın ısıları değişken olduğu için siz kekinizin üstü hafifçe kızarınca fırından çıkarın. Tabi pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla bakabilirsiniz. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp biraz ılınması için bekleyin. Yaklaşık olarak 1-2 dakika kadar bekledikten sonra kürdanla kekin her tarafını delin ve bir kabın içinde kakao ve sütü iyice karıştırın ve ılıyan kekin üzerine dökün. Her tarafına eşit miktarda gelmesine dikkat edin. Kek sütü iyice çekene kadar başka bir taraftan kremayı hazırlamak için bir kap alın ve içine unu ve şekeri koyup karıştırın ardından sütü yavaş yavaş katarak karıştırın. Sütü tamamen ilave ettikten sonra ocağın üzerine koyun ve altını açın. Bu şekilde pişene kadar sürekli olarak karıştırın. Bu işlem kremanın topaklanmaması için iyi bir yöntemdir. Süt iyice kıvam alıp koyulaşarak göz göz oluncaya kadar pişirin ve kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Pişirdiğimiz krema soğumaya yakın sıvı kremayı içine ilave edip mikser yardımıyla iyice karıştırın. İyice karışan kremayı soğuyan kekin üzerine güzelce yayın. Kremalı kakaolu kekin üzerine son olarak kakaolu da serperek süsleyip kapatın. Kremalı kakaolu keki bu şekilde buzdolabına kaldırın ve eğer aceleniz yoksa bir gece bekletin eğer aceleniz varsa 4-5 saatte beklemeniz yeterli olacaktır. Kremalı kakaolu kek tarifiniz hazır. Süreniz dolduktan sonra dilimleyerek servis tabağına alın ve servis yapın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Kakaolu Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bitter Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri