Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu revani, sevdiklerinize güzel bir tatlı şöleni yapmak istediğinizde kakaolu revani tarifini deneyebilirsiniz. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafiftir. Şahane bir lezzeti olan bu tatlıyı, akşam yemeğinin arkasından çay ile sunum yapabilirsiniz. Aynı zamanda kabul günleriniz için değişik bir tatlı tarifi denemek isterseniz buyurun tarif.

Kakaolu revani için gerekli malzemeler
  • 5 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık içi
Şerbeti için
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4,5 su bardağı su
Kakaolu revani nasıl yapılır?

Tatlının hazırlanmasına öncelikle şerbet ile başlayalım ki şerbetin soğuk olması gerekiyor. Şerbet için verilen şeker ile suyu bir pişirme kabının içerisine alıp kaynatalım. Şerbet yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Şerbeti soğuması için serin bir mekâna kaldıralım. Şerbet soğurken bu arada tatlının kek hamurunu hazırlamaya geçebiliriz.

Revaninin kekini oluşturmak için yumurtaları bir çırpma kabının içerisine alıp üzerine toz şekeri ilave edelim. Şeker ile yumurtaları köpük olana dek çırpalım. İstenilen kıvamı elde ettikten sonra sıvı malzemeler olan yağ ve yoğurdu karışımın içerisine alıp tekrar karıştıralım. Ardından kalan unlu malzemelerden fındık içi hariç hepsini bir kabın içerisinde karıştıralım. Fındık içini de ilave ettikten sonra kek hamurunu bir kaşık yardımıyla karıştıralım. Akabinde fırın tepsisinin her tarafının güzel bir şekilde yağlanması gerekiyor. Aksi halde tatlı tepsiye yapışabilir. Yağlanmış tepsiye hazırlanmış olan hamuru döküp yayalım. Tepsiyi hafif şekilde sallayalım ve tepsiyi yaklaşık 185 derecelik fırına gönderelim. 25-30 dakika kadar revani hamurunu pişirelim ve sürenin ardından fırından alalım.

Soğumuş olan şerbeti ılık olan revani hamurunun üzerine bir kepçe yardımıyla gezdirerek dökelim. Tatlının şerbetini daha kolay çekmesi için üzerine bir tepsi kapatalım ve bu şekilde yarım saat kadar bekletelim. Hazır olan kakaolu revani tatlısı istenilen şekilde dilimlenebilir. Ardından servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Kakaolu Revani Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Top Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Top Tarifi ve Malzemeleri