Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani

Kakaolu revani, sevdiklerinize güzel bir tatlı şöleni sunmak istediğinizde tercih edebileceğiniz eşsiz bir tariftir. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif ve lezzetlidir. Bu tatlıyı akşam yemeklerinden sonra çay eşliğinde sunabilir veya kabul günlerinizde farklı bir tatlı alternatifi olarak değerlendirebilirsiniz.

Kakaolu Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık içi

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4,5 su bardağı su

Kakaolu Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şerbetin soğuk olması gerektiği için önce bu adımı yapmamız önemli. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Şerbet yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra içine limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Ardından ocağın altını kapatıp şerbeti soğuması için serin bir yere bırakın.

Şerbet soğurken, tatlının kek hamurunu hazırlamaya geçebiliriz. Bir çırpma kabına yumurtaları alın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Şeker ve yumurtaları köpük olana dek çırpın. İstenilen kıvamı elde ettikten sonra sıvıyağ ve yoğurdu karışıma ekleyip tekrar karıştırın. Daha sonra kalan unlu malzemelerden fındık içi hariç hepsini bir kabın içinde karıştırın. Fındık içini de ilave ettikten sonra kek hamurunu bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Fırın tepsisini güzelce yağlayın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün ve yayarak düzeltin. Tepsiyi hafifçe sallayarak hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 185 derece fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sürenin ardından keki fırından çıkarın.

Soğumuş olan şerbeti ılık olan revani hamurunun üzerine bir kepçe yardımıyla gezdirerek dökün. Tatlının şerbetini daha kolay çekmesi için üzerine bir tepsi kapatın ve bu şekilde yarım saat kadar bekletin. Hazır olan kakaolu revani tatlısını istenilen şekilde dilimleyin. Ardından servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri