Kakaolu Browni KurabiyeKakaolu browni kurabiye, tatlı türü bir kurabiyedir. Şerbetli bir kurabiye olan kakaolu browni kurabiye, alışılmış kurabiyelerin dışında bir lezzettir. Oldukça lezzetlidir ve yoğun kakao tadı ile şerbeti, kurabiyeye ayrıcalık katan özelliklerindendir. Kakaolu browni kurabiye, büyük küçük herkesin yaz kış tüketebileceği özel bir kurabiyedir. Kolay ve pratik bir yapımı vardır. Ünlü ve neredeyse herkesin bildiği browni kurabiye, özellikle misafir ağırlamalarında servis tabağında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Misafir ağırlamalarının yanı sıra, ailece oturup neşe ile yiyebileceğiniz bu kurabiye, televizyon başında ailece lezzet şöleni yaşayacağınız bir kurabiye çeşididir. Siz de tüm ailenizle güzel lezzetler paylaşmak ve çay saatlerini boş geçirmemek istiyorsanız, kakaolu browni kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin. Kakaolu Browni Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Kurabiyeyi Islatmak İçin
Kakaolu Browni Kurabiye Nasıl Yapılır?Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Derin bir tencere içerisine suyu ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Biraz limon suyu da ekledikten sonra kısık ateşte tencerenin kapağını kapatmadan 5-10 dakika pişirin. Şerbet biraz koyulaşınca ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Böylelikle kakaolu browni kurabiyenin şerbeti hazırlanmış olur. Şimdi kurabiyenin hamuruna geçelim. Derin bir kap içerisine tereyağını koyun ve yoğurun. Oda sıcaklığında yumuşatılan tereyağı, yoğrulma aşamasında daha yumuşak bir hal almaktadır. Yumurtayı yoğrulan tereyağı içerisine kırın ve kakaoyu ekleyerek 1-2 dakika yoğurun. Sonrasında pudra şekeri ve sıvı yağı da karışım içerisine ekleyerek yoğurmaya devam edin. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur kulak memesi yumuşaklığına ulaştığı zaman un eklemeyi durdurarak iyice yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Fırın tepsisini yanınıza alarak içine yağlı kağıt serin. Hazırlanan hamuru yanınıza alarak ceviz büyüklüğünde hamur koparıp elinizle yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra hafif baskı uygulayarak yassı bir şekil oluşmasını sağlayın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yapılan kurabiyeleri tek tek dizin ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeleri pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarın. Kurabiyeleri ilk sıcaklığında iken soğumadan şerbete batırıp çıkarın. Islatılan kakaolu browni kurabiyelerin üzerine Hindistan cevizi serpiştirin. Artık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Bu kakaolu browni kurabiyeyi denemek istiyorum ama şerbetini yaparken limon suyu eklemek şart mı? Limon suyu eklemeden de şerbeti tutturabilir miyim?
Cevap yazMerhaba Ardalı,
Şerbet yaparken limon suyu eklemek, şerbetin şekerlenmesini önler ve daha pürüzsüz bir dokusu olmasını sağlar. Ancak, limon suyu eklemeden de şerbeti yapabilirsin. Sadece şerbeti yaparken dikkatli olman ve şekerin kristalleşmesini önlemek için şeker tamamen eriyene kadar karıştırman yeterli olacaktır. Umarım kurabiyelerin harika olur, Şimdiden afiyet olsun!
Sevgiler,