Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olmasına rağmen, gören ve tadına bakan herkeste çok uğraş verilmiş izlenimi uyandıran muhteşem bir tatlı çeşididir. Sütlü bir tatlı olmasından dolayı şerbetli tatlılara kıyasla çok daha hafiftir. Günlük, sıradan sofralarınızı bile muhteşem bir ziyafete dönüştürmek isterseniz bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Kakaolu İrmik Tatlısı Malzemeleri
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tepeleme çorba kaşığı kakao
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
Hindistan Cevizi Topları İçin Malzemeleri
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
Üzeri için
  • İri kıyılmış ceviz veya fındık içi
  • Çikolata sosu
Kakaolu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İrmik tatlısını yapmaya öncelikle Hindistan cevizi toplarını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle toz krem şantiyi koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine Hindistan cevizini ilave edip kaşık ile dışarıdan içeri doğru, mümkün olduğunca krem şanti'nin kıvamını bozmadan karışıyoruz. İstenilen kıvama geldikte sonra buz dolabına kaldırıp soğumasını sağlıyoruz.

Orta büyüklükte bir tencerenin içerisine 5 su bardağı sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, irmiği, kakaoyu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra ocağa alıp sürekli karıştırmak suretiyle irmik sütü çekinceye kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp çikolatayı, ceviz veya fındık parçalarını ilave ediyoruz. Çikolata içerisinde tamamen eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Soğumasını beklemeden yarısından biraz fazlasını kek kalıbına boşaltıyoruz. Buz dolabına kaldırdığımız Hindistan cevizli krem şantiyi çıkartıp ceviz büyüklüğünde toplar oluşturuyoruz. Bu topları kek kalıbındaki harcın üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde sıralıyoruz. Daha sonra harcın kalan kısmını, topların üzerini tamamen kaplayacak şekilde boşaltıyoruz. Kek kalıbını buz dolabına kaldırıp, en az 2 saat bekletiyoruz. Buz dolabından çıkardıktan sonra kek kalıbını servis tabağında ters çevirerek kalıptan çıkarıyoruz. Bu süre içerisinde tatlımız istenilen kıvama geleceği için rahatlıkla kalıptan çıkacaktır. Tatlıyı süslemek için üzerine çikolata sosu gezdiriyoruz. Hindistan cevizli harcın artan kısmından fındık iriliğinde toplar oluşturup, üzerine yerleştirebilirsiniz. Tatlınızın biraz daha süslü olmasını isterseniz, hazır çikolatalı şekerlemelerde yerleştirerek daha gösterişli bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kakaolu İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Üzümlü Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6