Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı

Kakaolu İrmik Tatlısı, hazırlanması oldukça kolay olmasına rağmen, görsel olarak oldukça etkileyici ve lezzetli bir tatlıdır. Sütlü bir tatlı olması nedeniyle şerbetli tatlılara kıyasla çok daha hafif bir alternatif sunar. Günlük sofralarınızı veya özel davetlerinizi muhteşem bir ziyafete dönüştürmek isterseniz bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tepeleme çorba kaşığı kakao
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya

Hindistan Cevizi Topları İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Üzeri İçin

  • İri kıyılmış ceviz veya fındık içi
  • Çikolata sosu

Kakaolu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak Hindistan cevizi toplarını hazırlayarak başlıyoruz. Toz krem şantiyi koyu bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine Hindistan cevizini ilave edip, mümkün olduğunca krem şantinin kıvamını bozmadan karıştırıyoruz. İstenilen kıvama geldikten sonra buzdolabına kaldırarak soğumasını sağlıyoruz.

Orta büyüklükte bir tencereye 5 su bardağı sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, irmiği, kakaoyu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra ocağa alıp, sürekli karıştırarak irmik sütü çekene kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp çikolatayı ve ceviz veya fındık parçalarını ilave ediyoruz. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Soğumasını beklemeden harcın yarısından fazlasını kek kalıbına boşaltıyoruz. Buzdolabına kaldırdığımız Hindistan cevizli krem şantiyi çıkarıp ceviz büyüklüğünde toplar oluşturuyoruz. Bu topları kek kalıbındaki harcın üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde sıralıyoruz. Daha sonra harcın kalan kısmını topların üzerini tamamen kaplayacak şekilde boşaltıyoruz. Kek kalıbını buzdolabına kaldırıp, en az 2 saat bekletiyoruz.

Buzdolabından çıkardıktan sonra kek kalıbını servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarıyoruz. Bu süre içinde tatlımız istenilen kıvama geleceği için rahatlıkla kalıptan çıkacaktır. Tatlıyı süslemek için üzerine çikolata sosu gezdiriyoruz. Hindistan cevizli harcın artan kısmından fındık iriliğinde toplar oluşturup, üzerini süsleyebilirsiniz. Tatlınızın biraz daha süslü olmasını isterseniz, hazır çikolatalı şekerlemelerle de süsleyerek daha gösterişli bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri