Kakaolu Süt Süt, içerdiği vitaminler, enzimler ve mineraller sayesinde canlıların beslenmesinde önemli bir yere sahip olan bir içecektir. Adeta doğanın bize sunduğu bir mucizedir. İçerdiği D vitamini ile bebeklik çağından yaşlılığa kadar vücudun başlıca kalsiyum kaynağıdır. Süt, sade olarak tüketilebildiği gibi çeşitli pasta, börek ve yemek tariflerinde de kullanılır. Kakao ise özellikle pastacılıkta yaygın olarak kullanılır; yaş pasta, kek, kurabiye gibi birçok tatlının tarifinde yer alır. Kakaolu süt, marketlerde hazır olarak satıldığı gibi, evde de kolayca hazırlanabilir. Özellikle kış aylarında çocukların çok seveceği bir lezzettir. Kakaolu Süt İçin Gerekli Malzemeler
Kakaolu Süt Nasıl Yapılır? Sütü küçük bir tencereye alın. Sütün içine kakao, toz şeker ve kullanacaksanız kakuleyi ekleyerek iyice çırpın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. İçine kakule eklediyseniz süzüp bardaklara alın. Sıcak olarak servis yapın. Ekstra Bilgiler Kakaolu süt, yalnızca lezzetiyle değil, aynı zamanda besleyici özellikleriyle de dikkat çeker. Kakao, flavonoidler gibi antioksidan bileşenler içerir ve bu bileşenler, kalp sağlığını destekleyebilir. Kakaolu süt, çocukların ve yetişkinlerin günlük kalsiyum ve D vitamini ihtiyacını karşılamada yardımcı olabilir. Ayrıca, kakaolu süt, spor sonrası toparlanma içeceği olarak da kullanılabilir. İçerdiği karbonhidrat ve proteinler, kasların toparlanmasına ve enerji seviyelerinin yenilenmesine katkıda bulunur. Afiyet olsun. |