Kakaolu Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kakaolu Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Top Kurabiye

Kakaolu top kurabiye, kolay, pratik ve lezzetli bir kurabiye çeşididir. Az malzeme ile enfes bir kurabiye tarifi arayanlar için ideal bir seçenektir. Görüntüsü ve sunumu ile göze hitap eden bu kurabiyeyi denemenizi tavsiye ederim. Misafiriniz gelecekse, arkadaşlarınızla beş çayı içecekseniz veya canınız kakaolu bir şeyler istiyorsa hemen yapabileceğiniz bir kurabiyedir. Ayrıca çocuklarınıza sürpriz olarak hazırlayıp ikram edebilirsiniz. Severek yiyeceklerdir. Dilerseniz şimdi yapmaya başlayabilirsiniz.

Kakaolu Top Kurabiye İçin Gereken Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un

Kurabiyenin Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Kakaolu Top Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle, bir kabın içerisinde margarini elinizle iyice yumuşatın. Ardından yumurtaları ve toz şekeri ekleyin. Bu karışımı biraz yoğurun ve kakao ilave edip karıştırın. Kakao iyice karıştıktan sonra kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğururken unu az az ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edin. Bu aşamada, şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakın.

Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı tepsiye dizin. Önceden 170-180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler pişince fırından çıkarıp önce ılık şerbete batırın, ardından Hindistan cevizine bulayın ve bir servis tabağına alın. (Bu aşamada şerbet ılık, kurabiyeler ise sıcak olmalıdır.) Kakaolu top kurabiye biraz dinlenip sıcaklığı gittikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İçkin

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Ben margarin yerine tereyağı kullanmak istiyorum, acaba tadında büyük bir fark olur mu? Ayrıca şerbeti kurabiyelere dökerken sıcak mı olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

İçkin, tereyağı kullanmak margarine göre daha zengin ve yoğun bir tat katacaktır. Tereyağının doğal bir lezzeti olduğu için pek çok tarifte tadını öne çıkarması mümkündür. ޞerbeti kurabiyelere dökerken ise sıcak olması genellikle tavsiye edilir, çünkü sıcak şerbet kurabiyelerin daha iyi çekmesini ve yumuşak olmasını sağlar. Ancak, tarifinize özel olarak soğuk şerbet kullanmanız gerekiyorsa, bu durumu da dikkate almanız önemlidir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri