Evde Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu puding tarifi, pratik yapımı ve az malzeme ile muhteşem bir tat sunan bir lezzettir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazanacak bu tarif, evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir. Servis önerileri ile zenginleştirilmiş haliyle, tatlı krizlerinizi gidermeye hazır!
Evde Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri
14 Eylül 2024

Evde Kakaolu Puding


Genelde çocuklar başta olmak üzere hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir tarif vereceğim sizlere. Hem yapımının basitliği hem de çok fazla bulaşık çıkarmadan uygulayabileceğiniz, tadına doyum olmayacak bu lezzetli tarif için çok fazla malzemeye ihtiyacınız olmayacak. Hem vakit yönünden tasarruflu hem de hemen hemen her mutfakta bulunan malzemeler ile harika bir tatlı ziyafeti sunacaksınız.

Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi tarifin en önemli malzemesi kakao. Süpermarketlerde ve hatta mahalle arasındaki bakkallarda dahi bulabileceğiniz farklı firmaların ürettiği birçok kakao markası mevcut. En pahalısı en iyisidir demiyorum. Fakat yine de sizler, isim yapmış markaların ürünlerini kullanırsanız yaptığınız kakaolu pudingden daha çok lezzet alabilirsiniz.

Ben genellikle bu tarifi uyguladıktan sonra sıcakken ufak göze hoş gelen kaplara koyup üzerine biraz Hindistan cevizi ilave edip öyle servis ediyorum. Farklı malzemeler ile süslemek de mümkün, ancak bana göre çok farklı tatlarla pudingin tadını örtmek yanlış geliyor. Yine de sizler Antep fıstığı, fındık gibi çerezleri havanda döverek veya meyveleri dilimleyerek üzerine ekleyebilirsiniz. Yine de bence en iyisi Hindistan cevizi eklemek. Sözü daha fazla uzatmadan evde kendiniz enfes bir kakaolu puding hazırlamak isterseniz işte tarifim.

Evde Kakaolu Puding Malzemeleri


  • 40 g kakao
  • 100 g şeker
  • 35 g buğday veya mısır nişastası
  • 5 g vanilya özü
  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 25 g küçük parçalara ayrılmış tereyağı

Evde Kakaolu Puding Nasıl Yapılır?


Yaklaşık altı adet puding kasesini piştikten sonra pudingleri koymak için hazır olarak bekletin. Daha büyük porsiyonlar hazırlamak isterseniz kasenin hacmini arttırdıkça kase sayısını düşürün. Kakao, nişasta, şeker ve tuzu normal boy bir tencerede herhangi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Üzerine sütü, kullanmak isterseniz vanilya özütünü ve tereyağını ekleyip orta ocakta yüksek ateşte ocağa oturtun ve tüm malzemeler tamamen özleşene kadar yaklaşık 5-6 dakika boyunca çırpma işlemini bırakmadan karıştırın. Karışım yoğunlaşmaya başlayınca ocağın altını biraz kısın ve çırpma işlemine tencerenin tabanını sıyırarak sürekli devam edin.

Aşağı yukarı 8-10 dakika sonra karışım iyice yoğunlaştığında kıvamını kontrol etmeye başlayın. Çırpma aparatını kaldırdığınızda yapışan puding yoğun ve ince bir şekilde tencereye doğru akıyorsa pişirmeye devam edin. Bu testi yakın aralıklarla tekrarlayın. Pudinginiz çırpma telinden tencereye doğru akmıyor, onun yerine öbek öbek dökülüyorsa kıvamı hazır demektir. Ocağı kapatıp 2-3 dakika dinlendirdikten sonra servis kaselerine paylaştırın. Kaseleri 30-40 dakika kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ardından bir tepsiye dizip üstlerini folyo veya streç film ile kapattıktan sonra en az 1 saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın. Eğer servis etmek için vaktiniz yoksa pudingi kaselere paylaştırdıktan sonra servis yapacağınız kadarını üzeri açık bir şekilde 30-35 dakika buzlukta veya içerisine su koyduğunuz bir tepside soğuyuncaya kadar bekletip servis yapabilirsiniz. Hava ile temas etmesini engellediğiniz durumlarda buzdolabında rahatlıkla 4-5 gün saklayabilirsiniz. Servisi tabakta yapmak isterseniz kaseyi tabağın üzerine ters çevirip kaseyi sarsma yöntemi ile tabağa şeklini bozmadan düşmesini sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Islam 09 Ağustos 2024 Cuma

Kakaolu puding tarifi gerçekten çok pratik görünüyor. Özellikle çocukların seveceği bir tatlı olması, bu tarifi denemek için harika bir neden. Malzemelerin az olması ve yapımının kolay olması, yoğun günlerde bile bu lezzeti hazırlamayı mümkün kılıyor. Süt ve kakao gibi malzemeleri her evde bulmak mümkün. Hindistan cevizi ekleme fikri de çok hoş, farklı dokular ve tatlar katmak pudingin lezzetini artırabilir. Pudingin kıvamını kontrol etme yöntemi de oldukça pratik, ocağın altını kısarak gereken süreyi ayarlamak iyi bir ipucu. Sonuçta, bu tarifle evde kolayca enfes bir tatlı hazırlamak mümkün. Denemek için sabırsızlanıyorum!

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Değerli Islam,

Yorumunuz için teşekkür ederim! Kakaolu puding tarifinin pratikliği gerçekten de birçok kişi için büyük bir avantaj. Özellikle çocukların bu tür tatlıları sevdiklerini düşünürsek, evde kolayca hazırlayabileceğimiz lezzetli bir seçenek sunuyor. Malzemelerin az olması ve her evde bulunabilirliği, bu tarifin vazgeçilmez olmasını sağlıyor.

Hindistan cevizi ekleme fikri de oldukça yaratıcı; bu sayede pudinge hem farklı bir lezzet katmış olursunuz hem de dokusal bir zenginlik sağlamış olursunuz. Pudingin kıvamını kontrol etme yöntemi de pratik bir ipucu, bu tür detaylar tarifin başarısını artırıyor.

Umarım denediğinizde keyif alırsınız! Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Islak Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Islak Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Gebelikte Kakao Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gebelikte Kakao Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Kakao Nasıl Yapılır?
Kakao Nasıl Yapılır?
Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri