Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Damla çikolatalı kakaolu kurabiye, özellikle çocuklar tarafından oldukça tercih edilen bir lezzettir. İçeriğinde bulunan çikolata ve kakao, bu kurabiyeyi diğer standart kurabiyelere göre daha lezzetli ve iştah kabartıcı hale getirir. Kakao severler için de son derece uygun bir seçenektir. Ancak, çikolata içeriği nedeniyle kalori oranı yüksek bir kurabiyedir. Özellikle çay saatlerinde ve özel günlerde sıkça yapılan bu kurabiye, çocuklu aileler tarafından da sıkça tercih edilir. Sunumu şık ve çayın yanında oldukça uyumlu bir lezzet olan damla çikolatalı kakaolu kurabiye, pratik yapımı sayesinde herkes tarafından kolaylıkla hazırlanabilir. Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Malzemeleri
Üzeri İçin
Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Nasıl Yapılır? İlk işlem olarak yumurtalar yıkanır ve teker teker karıştırma kabına kırılır. Şeker ilave edilerek köpürene kadar iyice çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve kakao eklenerek karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir. Son olarak un azar azar eklenir, bu esnada hamur karıştırılarak yoğurulmaya devam edilir. Diğer kurabiyelerin kulak memesi kıvamında olması gerekirken, bu kurabiyenin hamurunun biraz daha yumuşak olması gerekmektedir. Gerek görülürse biraz daha un takviyesi yapılabilir. Pürüzsüz bir hamur elde edildikten sonra, bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanmalıdır. Yuvarlanan kurabiyeler tepsiye dizilir ve üzerine istenen sayıda damla çikolata batırılır. Daha önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılıp, ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun. |