Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kakaolu Kek

Cevizli Kakaolu Kek, acil bir misafiriniz olduğunda, beş çayında, çocuklarınız kek istediğinde ve daha birçok zamanda kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetli, pratik ve malzemelerine kolay ulaşabileceğiniz bir kek çeşididir. Yapımı oldukça basit olan bu tarifte, kekimizin daha çok kabarması için birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bu püf noktalara kekimizin yapımı aşamasında değineceğiz.

Cevizli Kakaolu Kek Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı dolusu ceviz içi
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)

Cevizli Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle 3 adet yumurtayı keki yapacağımız kabın içerisine kırıyoruz. Daha sonra bu kaba 1 su bardağı toz şekerimizi ilave ediyoruz. Kekimizin güzelce kabarmasını istiyorsak bu aşamaya dikkat etmeliyiz. Şekeri ve yumurtayı diğer malzemeleri eklemeden önce 10-15 dakika kadar mikserle çırpıp iyice homojen, beyaz bir karışım haline getirmeliyiz. Bu hem şekerin çözünmesini hızlandıracaktır hem de kekin kabarmasını kolaylaştıracaktır. Şekerimizi ve yumurtamızı iyice çırptıktan sonra 1 su bardağı sütümüzü de karışıma ekliyoruz. Bir süre çırptıktan sonra sıvı yağı ve kakaoyu da ekleyip bu karışımın homojen bir hale gelmesini sağlıyoruz. Daha sonra bir miktar un ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpıyoruz. Karışımımızın yoğunluğu ne çok akışkan ne de çok katı bir kıvamda olmamalıdır. Uygun kıvamı sağladıktan sonra güzelce ayıklayıp küçük parçalara ayırdığımız 1 su bardağı dolusu ceviz içini de karışımımıza ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Evet, kekimiz pişirilmek için hazır. İster kek kalıbında istersek de tepside kekimizi pişirebiliriz. Kekin daha kolay kalıptan çıkması ya da tepsiye yapışmaması için kalıbımızı ya da tepsimizi kek karışımımızı dökmeden önce bir güzel yağlıyoruz. Daha sonra karışımımızı içine döküyoruz. Daha önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 40-45 dakika pişiriyoruz. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdanı kekin ortasına batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Cevizli Kakaolu Kek tarifi, çeşitli değişikliklerle de zenginleştirilebilir. Örneğin:

  • Tarife 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.
  • Kakaolu karışımın yarısını ayırarak sade ve kakaolu katmanlar oluşturabilirsiniz.
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  • Çikolata parçacıkları ekleyerek daha yoğun bir çikolata tadı elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri