Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı, Tatlı, bu tür yiyecekler değerli yiyecekler arasında kendine önemli bir yer bulmuştur. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır ve Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, gibi kültürümüzde yer alan sözlerden anlaşılacağı üzere tatlıların mutfak kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Bu kadar sevilen tatlıların bol ve çeşitli olduğunu görürüz. İrmik tatlıları, Hamur tatlıları, meyve tatlıları, sütlü tatlıları, unlu tatlılar, kuru bakla karışımı tatlılar başlıca grupları temsil eder. Kuşkusuz bunlar kuru meyve, yumurta, yağ, pekmez, kakao, süt ya da şekerle birlikte yapılır. Bu tatlılar, kokusuyla, görünümüyle, tadıyla zevk verir ve manevi bir doyum sağlar. Konuklarına sevilen bir tatlı ikram etmek, o ev sahibinin değerini artırır.

Tatlıların çeşitliliği, kuşkusuz çeşitli kültürlerden etkilendiğinden kaynaklıdır. Örnek; unlu tatlılarımızın kökeni Orta Asya'dır. Türklerin Anadolu'ya geldikten sonra tatlı çeşitleri Anadolu'daki kültüründen de etkilenmiştir. Daha sonra Balkanlar da farklı bir yöre olarak etkilenilmiştir. Tatlılar ve şerbetler Osmanlı Türk Mutfağında et ve pilav kadar önemli olup, tatlısız bir Osmanlı sofrası düşünülemez. Sıradan günlük yemeklerde bile mutlaka bir tatlı sofralarda bulunurdu. Ziyafetlerde özellikle Ramazan'da sofralar İrmik, kadayıf, helva, lokma, pelte, zerde, muhallebi, sütlaç, aşure, baklava, reçel, hoşaf, şerbet gibi çeşitli tatlılarla donatılırdı. Bu zengin tatlı mutfağının içerisinde beğeneceğinizi umduğum kakaolu sütlü irmik tatlısının tarifini altta bulabilirsiniz.

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı İçin Malzemeleri
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Hindistan cevizi ve Ceviz
Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütü bir tencereye boşaltıp üstüne irmiği serperek dökün ve sürekli karıştırın. Ardından şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tatlının yarısını hafifçe yağlanan borcam tepsiye boşaltın. Geri kalan tenceredeki tatlıya kakaoyu ekleyip, koyulaşmasın diye biraz daha süt ekleyip iyice karıştırın ve onu da borcamda bulunan tatlının diğer yarısının üstüne ilave edip yayarak soğumaya bırakın. Arzu ederseniz arasına da ceviz ya da kakaolu veya sade bisküvi koyabilirsiniz. Üstüne Hindistan cevizi serpip ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakao Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Kakaolu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Şekerpare Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri