Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı, bu tür yiyecekler değerli yiyecekler arasında kendine önemli bir yer bulmuştur. "Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" ve "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım" gibi kültürümüzde yer alan sözlerden anlaşılacağı üzere tatlıların mutfak kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Bu kadar sevilen tatlıların bol ve çeşitli olduğunu görürüz. İrmik tatlıları, hamur tatlıları, meyve tatlıları, sütlü tatlılar, unlu tatlılar, kuru bakla karışımı tatlılar başlıca grupları temsil eder. Kuşkusuz bunlar kuru meyve, yumurta, yağ, pekmez, kakao, süt ya da şekerle birlikte yapılır. Bu tatlılar, kokusuyla, görünümüyle, tadıyla zevk verir ve manevi bir doyum sağlar. Konuklarına sevilen bir tatlı ikram etmek, o ev sahibinin değerini artırır.

Tatlıların çeşitliliği, kuşkusuz çeşitli kültürlerden etkilendiğinden kaynaklıdır. Örneğin; unlu tatlılarımızın kökeni Orta Asya'dır. Türklerin Anadolu'ya geldikten sonra tatlı çeşitleri Anadolu'daki kültüründen de etkilenmiştir. Daha sonra Balkanlar da farklı bir yöre olarak etkilenilmiştir. Tatlılar ve şerbetler Osmanlı Türk Mutfağında et ve pilav kadar önemli olup, tatlısız bir Osmanlı sofrası düşünülemez. Sıradan günlük yemeklerde bile mutlaka bir tatlı sofralarda bulunurdu. Ziyafetlerde özellikle Ramazan'da sofralar irmik, kadayıf, helva, lokma, pelte, zerde, muhallebi, sütlaç, aşure, baklava, reçel, hoşaf, şerbet gibi çeşitli tatlılarla donatılırdı. Bu zengin tatlı mutfağının içerisinde beğeneceğinizi umduğum kakaolu sütlü irmik tatlısının tarifini altta bulabilirsiniz.

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Hindistan cevizi ve ceviz

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütü bir tencereye boşaltıp üzerine irmiği serperek dökün ve sürekli karıştırın. Ardından şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tatlının yarısını hafifçe yağlanmış borcam tepsiye boşaltın. Geri kalan tenceredeki tatlıya kakaoyu ekleyip, koyulaşmasın diye biraz daha süt ekleyip iyice karıştırın ve onu da borcamda bulunan tatlının diğer yarısının üstüne ilave edip yayarak soğumaya bırakın. Arzu ederseniz arasına da ceviz ya da kakaolu veya sade bisküvi koyabilirsiniz. Üstüne Hindistan cevizi serpip ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri