Kakaolu bisküvili pasta, genellikle sütlü muhallebilerde en çok bisküvi ve kakao kullanılmaktadır. İkisinin de kendine has farklı lezzet ve kokusu vardır. Kakaolu bisküvili pasta yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tariftir. Özellikle çocuklar kakaolu olan her besin ögesini severek tüketmektedir. Aynı zamanda çayın yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli ve oldukça hafif bir tatlıdır. Muhallebi ile kakaolu bisküvinin birleşiminden muhteşem bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Kakaolu Bisküvili Pastanın Malzemeleri
Muhallebi Malzemeleri
Üzerini Süslemek İçin
Kakaolu Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak kakaolu bisküvili pastanın kreması hazırlanır. Derin bir tencerenin içine şeker, süt, un, nişasta ve yumurta sarısını koyarak iyice çırpalım. Krema kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kadar pişirelim ve ardından ocağı kapatalım. Hazırlanan kremanın içine bitter çikolatayı ve tereyağını ekleyerek iyice çırpalım. Pasta için uygun bir kap önce su ile ıslatılır. Bir sıra bisküvi dizilir, daha sonra bisküvilerin üzerini kaplayacak kadar kremadan dökülür. Tekrar bir sıra daha bisküvi ve krema olarak bu işlem krema bitene kadar devam eder. Yaklaşık 4 kat bisküvi oluyor. İşlem bittikten sonra soğumaya bırakılır. Diğer tarafta krem şantiyi hazırlayalım. Hazırladığınız bisküvili kremanın üzerine krem şantiyi dökerek yayalım. Daha sonra servis tabağına alalım ve üzerini çikolata rendesi ve badem ile süsleyelim. Ekstra Bilgiler Pasta yapımında bisküvilerin daha yumuşak olmasını isterseniz, her kat arasına sürülen kremanın sıcak olmasına dikkat edebilirsiniz. Ayrıca, pastanın daha yoğun bir kakaolu tat almasını isterseniz, kremaya ek olarak 1 yemek kaşığı kakao da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |