Kakaolu Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kakaolu Fındıklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Fındıklı Kek

Tatlı atıştırmalık denince ilk akla gelen lezzetlerden biri kektir. Kabul günlerinin, beş çaylarının vazgeçilmezi ve baş tacıdır kek. Kek hamuruna dilediğiniz meyve veya kuru yemiş koyarak çeşitli kekler elde edebilirsiniz. Kakaolu fındıklı kek, hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği bir lezzettir. İçerisine koyduğumuz fındık, yumurta ve diğer malzemeler sayesinde oldukça vitaminlidir. Benim ve ailemin çok severek yediği kakaolu fındıklı kek tarifini sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz sizler de yapıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Kakaolu Fındıklı Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı iri kıyılmış fındık içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Alabildiği kadar un

Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kaseye 2 adet yumurta ve toz şekeri koyup mikser yardımı ile önce yavaş yavaş, sonra hızlanarak yumurta ve şeker eriyip köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elek yardımıyla eleyerek malzemelere katıyoruz. Tekrar çırptığımız malzemelere alabildiğince un ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz; akıcı bir kıvam elde etmemiz gerekiyor, unu yeterince koyuyoruz. Son olarak iri kıydığımız fındığı da ekleyip hamurumuzu yağladığımız kalıba döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir adet çöp şiş batırıp kontrol edebilirsiniz. Eğer şişe hamur sıvanıyorsa kek hala içi hamurdur; yok, şişte bir şey yok ise kakaolu fındıklı kek pişmiş demektir. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kek yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Yumurta ve şekerin iyice çırpılması, kekin kabarmasını sağlar. Ayrıca, un miktarını kontrollü şekilde eklemek, kekin kıvamını ayarlamak açısından önemlidir. Kakaolu keklerde, kakaonun kaliteli olması, kekin lezzetini artıracaktır. Fındıkların iri kıyılması, kekin içerisindeki çıtır lezzeti artırır. Fırının önceden ısıtılmış olması ve doğru sıcaklıkta pişirilmesi, kekin eşit şekilde kabarmasını sağlar. Keki dilimlemeden önce soğumasını beklemek, dilimlerin dağılmadan güzel bir şekilde çıkmasını sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tart Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kakao Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri