Kurabiye severler için enfes bir tarif olan içi Hindistan cevizli kakaolu kurabiye, hem lezzeti hem de görünümüyle misafirlerinizi şaşırtacak. Eğer sürekli aynı kurabiyeleri yapmaktan bıktıysanız ve farklı bir tarif denemek istiyorsanız, bu kurabiye tam size göre. Dış kısmı ağızda dağılan, içi ise sürpriz dolu olan bu lezzet, sevdiklerinize keyifle ikram edebileceğiniz harika bir alternatiftir. Gerekli Malzemeler
İç Malzemeler
İçi Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye Nasıl Yapılır? Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ve sıvı yağı derin bir kaseye koyun. İçine pudra şekeri, iki adet yumurta sarısını, iki kaşık kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Ayırdığınız küçük parçalardan bir tane alıp avuç içinde yuvarlayın ve ortasını açın. İçine Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta akı ile hazırladığınız karışımdan bir kaşık koyup yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyelerinizi dizin. Hazırladığınız hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Kurabiye yapma işleminiz bitince, önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Yapmış olduğunuz içi Hindistan cevizli kakaolu kurabiyeyi severek yiyeceğinizi umarak afiyet olsun. |